Werkgroep Duurzaamheid
De aandacht voor duurzaamheid stijgt. In 2015 vond driekwart van de bewoners van de HLS dit thema belangrijk. In 2018 was dit gestegen naar 88 %. De werkgroep Duurzaamheid richt zich op:
- Slim omgaan met hemelwater bevorderen
- Energiebesparing en energie transitie concreet maken en promoten
- Duurzame voeding en de natuur in ons dorp stimuleren
Contact met de werkgroep
Leden van de Werkgroep Duurzaamheid zijn:
- Lies van Campen
- Mireille Nefkens,
- Peer Trepels,
- Helen van de Ven,
- Tiny Wigman
- Philip Wolbert
- Jan de Koning (contactpersoon Dorpsvereniging)
Activiteiten
Receptenboekje Vegetarische Week 2022
Receptenboekje Vegetarische Week 2021
Receptenboekje Vegetarische Week 2020
Receptenboekje Vegetarische Week 2019
Berichten
12 december 2019 Energieavond.
Op deze avond zijn twee presentaties gegeven:
Peer Trepels stelt onderstaande vragen aan de orde:
- Welke maatregelen kan ik het makkelijkst realiseren?
- Welke maatregelen zijn het meest effectief?
- Ga ik alleen isoleren of ook energie opwekken?
- Wat kost mij dat dan?
- En wanneer heb ik mijn investering terugverdiend?
Gaan deze vragen ook wel eens door jouw hoofd? Zou je ook in jouw woning nog meer willen doen om minder energie te verbruiken? Tijdens de energiebijeenkomst van de werkgroep Duurzaamheid Heilig Landstichting vertelt Peer zijn verhaal en geven we antwoord op de vragen van Peer én op die van jou.
Er komt een gastspreker van het Loket Duurzaam Wonen Plus van de gemeente Berg en Dal.
Het exacte programma van de avond volgt nog maar bij deze alvast datum en tijd.
Verder wordt informatie gegeven over verlichting in je huis. Gloeilampen (mocht je die nog hebben), Halogeen en LED. Wat is het zuinigst, wat is het gezelligst en wat kun je wel/niet dimmen? Je kunt het met eigen ogen komen zien en voelen. Meer info volgt in latere berichtgeving.
Bijenlint
Elk jaar wordt het Bijenlint uitgebreid. De bollen gaan in september de grond in: in het voorjaar komt dan de verrassing voor de bijen en voor ons ! Bij de start van Bijenlint gaf Oregional een presentatie over eten uit de eigen regio en de voordelen daarvan voor natuur en milieu. Kijk hier voor de Presentatie van 29 sept 2019