ZLT Warmtenet Heilig Landstichting

 

Energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet op te wekken, te importeren of te transporteren. Daarom willen we vooral minder energie gebruiken, door te isoleren en door slimmer met de beschikbare energie om te gaan.

Voor wat er aan energievraag over blijft zijn duurzame warmtebronnen nodig om onze huizen te verwarmen en te koelen. Denk aan duurzaam opgewekte elektriciteit zoals wind en zon, restwarmte, warmte uit de lucht, water of ondergrond en duurzame gassen.

De werkgroep ZLT Warmtenet is op zoek gegaan naar de meest efficiënte manier om warmte aan huizen in Heilig Landstichting te leveren. Zij komen uit op de laatste stand van techniek: Zeer Lage Temperatuur Warmtenet.

Wat is een ZLT Warmtenet? lees meer over het Nationaal Programma Warmtetransitie 

Wat zijn de plannen van de werkgroep?

Waar kun je meer technische achtergrond vinden? ZLT Warmtenetten worden wel de vijfde generatie genoemd. Tal van experimenten tot nu toe zijn niet gelukt vanwege de kosten, de (lage) betrouwbaarheid en daardoor ook het lage maatschappelijke draagvlak. Maar als je toe kunt met een lage watertemperatuur en dus geen centrale verwarmingsbron nodig hebt, krijgt je als individuele gebruiker in het net veel meer regie over je verwarmingssysteem. Lees meer in het Technisch Handboek Koele Warmtenetten 

Hoe zit het financiële plaatje er uit?