[nggallery id=4]

Prinses Maxima is op 24 juni j.l. in ons dorp te gast geweest bij de heropening van het Arabische dorp’Bait al-Islam (Omani Village) in Museumpark Orientalis.
De Omaanse Secretaris-Generaal van Buitenlandse Zaken opende dit dorp. Met Omaanse steun is dat anderhalf jaar lang grondig gerenoveerd. Met ‘Bait al-Islam hoopt het museum vooroordelen en misverstanden over de Islam te nivelleren.

Directeur Peter Berns zei in zijn openings-toespraak dat dit museum in de wereld de tweede plek zal worden die zich zal bezighouden met het belangrijke onderwerp: wereldreligies. In Taiwan staat al een dergelijk museum.
Mevrouw Willy Jansen, hoogleraar Gender-studies aan de Radboud Universiteit, hield een prachtige lezing: Het huis met vele vensters. Daarin benadrukte ze hoe verschillende culturen in de realiteit kunnen samenleven; en juist van elkaar kunnen leren in plaats van bang te zijn voor elkaar.

Bij deze plechtigheid was de Dorpsvereniging vertegenwoordigd door een driekoppige bestuursdelegatie. Een daarvan heeft de hofdame een schriftelijke uitnodiging weten te overhandigen waarin wij Hare Koninklijke Hoogheid vragen aanwezig te willen zijn bij ons walking dinner in december.
Naar aanleiding daarvan heeft een van de vertegenwoordigers van de Rijksvoorlichtings-dienst gezegd, dat we hoe dan ook nog iets van Prinses Maxima zullen horen. Hij verzekerde ons ook dat we er zeker niet zonder meer van moeten uitgaan dat zij de uitnodiging af zal slaan.

Eva Spanhoff.