[nggallery id=5]

Op 22 oktober werd in de nabijheid van het voormalige ouderlijke huis van Tineke van der Brug een bord geplaatst ter herinnering aan iemand die zich op heel bijzondere wijze voor het dorp Heilig Landstichting en de inwoners daarvan heeft ingezet. Naast de directe familie van Tineke, Ruud, kinderen en kleinkinderen, waren nog heel veel anderen op dit gebeuren afgekomen. Na een toespraak waarbij Tineke’s levensloop en haar sociale activiteiten in het kort werden geschetst, werd gezamenlijk door Ruud van der Plassche en Hans Cramer, voorzitter van de dorpsvereniging, het gedenkbord onthult. Daarna werden de aanwezigen op een glas Proseco of vruchtensap en lekkere hapjes, voorbereid door Helma Nijenhuis van de heemkundekring, getrakteerd.

Het mooie weer, de stralende zon en blauwe lucht en het grote aantal aanwezigen, maakten het een prachtige gebeurtenis, een gebeurtenis in het kader van 100-jaar Heilig Landstichting.

Na afloop werden alle aanwezigen nog, voor wat napraten onder het genot van een drankje, door de fam. Van de Plassche uitgenodigd in Hotel Rozenhof.
Op 22 november hield André Sassen en lezing over de schat aan wilde bloemen, die door de seizoenen heen te vinden zijn in het parkje aan de Nijmeegsebaan tegenover hotel Rozenhof. Het boekje in kleur “Bloemen in het parkje” is verkrijgbaar bij George Spanhoff, evenals alle andere uitgaven van onze Heemkunde werkgroep.

Met vriendelijke groet
Frans Geertsen secretaris Heemkunde werkgroep.