Op 28 september staat Burendag 2024 geheel in het teken van Ruilen en Delen. We hebben allemaal wel spullen waar we op uitgekeken zijn en waarvan we niet meer weten wat we ermee moeten. Wat is dan leuker als je daar iemand anders blij mee kunt maken!

Op de Ruil- en Deelmarkt kun je bijvoorbeeld planten die je over hebt meebrengen, of zaden die je hebt verzameld. Bij de Planten-ruiltafel kun je vervolgens kijken of er een plant of zaad van je gading bij is.

Tuin- of ander gereedschap dat je niet meer gebruikt, kun je inbrengen in de Spullenruiltafel. Als je soms gereedschap wilt lenen of uitlenen, bijvoorbeeld een hoge ladder, een elektrische heggenschaar of een kruiwagen, laat het bij de ‘Leenspullen‘ weten; we zetten je dan op de lijst.

Voor de liefhebbers van legpuzzels, jong en oud, is er een Puzzelruilkraam. Je levert daar een gebruikte legpuzzel in of je neemt er een nieuwe mee. En in de Legoruilkraam kun je die Legoset die je al zo lang hebt staan omruilen voor eentje die je graag zou willen bouwen. Ook boeken zijn een dankbaar ruilobject. Je kunt hiervoor terecht bij de Boekentafel.

De Vinylruiltafel is bijzonder omdat er oude LP’s en single’s ingebracht, beluisterd en geruild kunnen worden.

Heel bijzonder is de Deelauto-tafel waar je als geïnteresseerde informatie kunt krijgen over hoe zoiets werkt.

Hoe het werkt

Voor elk ingebracht product krijg je een HLS-burenbonnetje. Daarmee kun je in een van de kramen iets anders kopen. Dus, bijvoorbeeld breng een plantje mee en ga met een puzzel naar huis. Lukt het niet om je ingebrachte spullen te ruilen, pech, maar dan neem je het weer mee naar huis.

Activiteiten

Tussen het delen en ruilen door zijn er zoals andere jaren diverse activiteiten, zoals schminken, legpuzzels maken en bouwen met lego. De Werkgroep Duurzaamheid vertelt over de nieuwe KledingSWAP en er wordt een workshop Kleding Upcyclen gegeven. Hiermee ga je een oud kledingstuk dat je niet meer draagt oppompen tot iets nieuws, tot kunst.

Weten wat er na de Energie-enquėte van vorig jaar is gebeurd? Op de Burendag wordt de maandelijkse Energiewinkel gelanceerd. De Energiewinkel brengt kennis, ervaring, capaciteit, advies, training, inspiratie en verbinding op gebied van energie bij elkaar, zowel digitaal als in de winkel in de Bosduivel.

Het Programma

Vanaf 14:30 uur: Inloop (en inbreng) op de Ruil- en Deelmarkt

15:00 uur: Welkomstwoord

16:30 uur: Dorpsborrel, pannenkoeken- en ijskraam

17:30 uur: Dorpsbuffet

Van Harte Welkom

Het Dorpsbuffet

Voor het traditionele Dorpsbuffet vragen we aan iedereen/ieder gezin om een (bij voorkeur vegetarisch) hoofd, of bijgerecht of toetje bereidt. De koks maken zelf een kaartje met de naam van het gerecht, eventueel de naam van de kok en het recept.

Het Dorpsbestuur verzorgt de soep vooraf. Als je met een hoofd- of bijgerecht, of een toetje bijdraagt aan het buffet zijn de kosten voor deelname  € 1,00 per volwassene. Als je niet in de gelegenheid bent om een gerecht te maken zijn de kosten € 7,50 per volwassene. Voor kinderen bedragen de kosten € 2,50.

Hieronder kun je je aanmelden en je bijdrage aangeven.

Aanmelding Burendag 2024


Aantal volwassen deelnemers aan het dorpsbuffet en ik/wij maken WEL een gerecht
€ 1,00
Aantal volwassen deelnemers aan het dorpsbuffet, maar ik/wij maken GEEN gerecht
€ 7,50
Aantal kinderen dat deelneemt aan het pannenkoekenfestijn
€ 2,50
Totaal