Burendag 2023 wordt een bonte dag met spelletjes, uitdagingen, beurzen en ontmoetingen

Vanaf 14:30 uur inloop en activiteitenmarkt voor jong en oud

Jongeren kunnen zich uitleven in wedstrijdjes, spelletjes en uitdagingen, zoals binnen 25 minuten de hoogste toren bouwen van bamboestokken en elastieken, het milieuspel spelen, penalty schieten, of schminken. En natuurlijk ontbreekt het springkussen niet

In het gezelschapsspel Windkracht bepaal je als burgemeester je eigen tactiek om jouw stad zo snel mogelijk klimaatneutraal te maken. 

Er is een plantenmarkt, er is meer informatie over de kledingruilbeurs op 29 september, en je maakt kennis met lokale producenten van groentepakketten. Aan de biodiversiteitstafel kun je meedenken over verbetering van de verkeersveiligheid in het dorp door vergroening van onze straten.

Klik hier voor een detailoverzicht van alle activiteiten

15:30 uur Muzikaal Intermezzo

Tijdens de markt verzorgen het HLS Koor, het Cenakelkoor en het Nijmeegs kamerkoor een muzikaal intermezzo.

16:30 uur Dorpsborrel, pannenkoeken- en ijskraam

Laat bij diverse kramen je mening of je ideeën achter. En om half vijf worden de discussies voortgezet in het café van de Bosduivel. 

17:30 uur Dorpsbuffet

Voor het traditionele Dorpsbuffet vragen we aan iedereen/ieder gezin om een (bij voorkeur vegetarisch) hoofd, of bijgerecht of toetje bereidt. De koks maken zelf een kaartje met de naam van het gerecht, eventueel de naam van de kok en het recept.  

Het Dorpsbestuur verzorgt de soep vooraf. Als je met een hoofd- of bijgerecht, of een toetje bijdraagt aan het buffet zijn de kosten voor deelname  € 1,00 per volwassene. Als je niet in de gelegenheid bent om een gerecht te maken zijn de kosten € 7,50 per volwassene. Voor kinderen bedragen de kosten € 2,50.  

Hiernaast kun je je aanmelden en je bijdrage aangeven.


Aantal volwassen deelnemers aan het dorpsbuffet en ik/wij maken WEL een gerecht
€ 1,00
Aantal volwassen deelnemers aan het dorpsbuffet, maar ik/wij maken GEEN gerecht
€ 7,50
Aantal kinderen dat deelneemt aan het pannenkoekenfestijn
€ 2,50
Totaal