Wandelprogramma 2024

Elke 14 dagen organiseren we op de vrijdagmiddag een wandeling in en rond het dorp. Zin om mee te lopen? meld je dan vooraf aan bij Annelies van Gunst.

Lukt het niet om mee te wandelen dan kunt je natuurlijk ook rond 15:00 uur naar de Bosduivel komen om samen met de wandelaars na te praten.

Af en toe zullen er kosten gemaakt worden, bijvoorbeeld als we met een gids gaan wandelen die we na afloop een aardigheidje willen geven. Daarom vragen we per wandeling een bijdrage van € 3,00, dat is dan inclusief de consumptie na afloop. Ben je u van plan om regelmatig mee te lopen dan kun je voor € 10 een knipkaart kopen voor 5 wandelingen.

Om 14:00 uur verzamelen bij de Bosduivel.

Om 15:00 uur wordt de wandeling afgesloten en praten we na met een kop koffie of thee of iets sterkers.

Het Programma vanaf maart – juni 2024

vrijdag 8 maart: Cenakelkerk: Jan Spanhoff, gerenommeerd kenner van deze kerk, leidt ons rond en vertelt uitgebreid over de vele schilderwerken van Piet Gerrits en over de mozaïeken die deze kunstenaar heeft ontworpen.  De koepelvorm geeft meteen een geborgen gevoel! De wandelafstand is ca 2,5 km.

vrijdag 22 maart: Kwakkenberg: met Helen van der Ven gaan we op zoek naar de bijzondere geschiedenis van deze wijk: luxueuze villa’s, ontworpen door architecten als Oscar Leeuw, Granpré Molière en vertegenwoordigers van “de Stijl”. Bezoek aan villa “de Berken”, met de kenmerkende veelhoekige uitbouw en het torentje. Ook binnen zijn de oorspronkelijke elementen uit 1930 bewaard gebleven. De wandelafstand is ca 2,5 km.

Het programma vanaf april volgt in de loop van maart.