Museumpark Orientalis

Bij Museumpark Orientalis ga je op ontdekkingsreis naar een avontuurlijke en kleurrijke wereld. Het park is een 30 hectare groot rijksmonument waar religie, cultuur en natuur samenkomen.

het dorp aan het meer van Galilea

Tegenwoordig staan wij altijd met elkaar in contact. Via de telefoon, computer of via een tablet. Maar hoe deden de mensen dat vroeger? Nou, dan wisselden ze bij de waterput nieuwtjes uit. Kom mee naar vroeger, ga ook even offline en ontdek het oude Midden-Oosten met je eigen ogen.
Shalom! Bezoek het Joodse dorp en bekijk een echte synagoge. Salaam Aleikum! Het Arabische dorp ligt aan een prachtig meer waar jij je echt even in een andere wereld waant. Drink een kop zoete thee met de bewoners, leer je naam schrijven in het Arabisch en ervaar het oude Midden-Oosten, gewoon in eigen land.

Romeinse straat.
Zodra je de Romeinse straat binnen wandelt waan je je echt even in een andere wereld. Bezoek het Egyptisch en Romeins huis. Herbergier Simon wijst je graag de weg en kinderen kunnen klimmen en klauteren op de Romeinse speeltoestellen.

Voor scholen
Er is ook voor scholen, groepen en inidivuen van alles te beleven bij Museumpark Orientalis. Zo is de grootste kerststal van Europa nog te bezichtigen in de weekenden tot 1 maart van 12.00 tot 16.00 uur en zijn er het hele jaar door diverse tentoonstellingen en exposities. Kinderen kunnen zelf lekker ravotten in het bos. Eigen eten meenemen is toegestaan, maar ook kunt u hiervoor bij de restaurants terecht.

Bij de Romeinse herberg kun je genieten van een kop koffie of een heerlijke oosterse lunch of diner.Openingstijden:

  • Zaterdagen en zondagen tot 1 maart: 12.00 tot 16.00 uur
  • Reguliere seizoen vanaf 1 maart: dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur
  • Gesloten op maandag (m.u.v. feestdagen)

Orientalis is opgenomen als Luisterlocatie in de Liberationroute!