23 Juni: Ontdekkingen in de bloemenweide aan de Nijmeegsebaan

Op vrijdagmiddag (in principe de 2e en de 4e van de maand), worden er wandelingen in de directe omgeving van ons dorp georganiseerd met een thema. We verzamelen om 14.00 u voor de Bosduivel, en na afloop drinken we daar koffie of thee. De kosten zijn €3,-

De wandeling op 23 juni onder leiding van Helene van der Ven gaat naar de bloemenweide aan overzijde van de Nijmeegsebaan.

Wat groeit en bloeit er zoal in het parkje? Het is ieder jaar weer spannend welke planten we op de zandige bodem aan zullen treffen. Is er Akkerhoornbloem, de plant met vruchtjes die als een hoorn zijn gekromd? Is er Bijvoet, de plant voor de vierdaagselopers? Blad in de schoen, zo wil het verhaal, doet de vermoeidheid verdwijnen. Of vinden we Duizendblad, de plant met de duizend blaadjes. De Romeinen namen de plant al mee in hun ransel om krijgswonden te behandelen. Iedere plant heeft een verhaal.

Ook de historie van het parkje is de moeite waard! Van spoelzandvlakte tot moestuin tijdens WO II. En nu een belangrijke verbindingszone voor grote en kleine dieren tussen Heumensoord en Westermeerwijk.

Ga mee komende vrijdag en geef je op bij Annelies, anneliesvgunst@gmail.com