WoonWijzer Heilig Landstichting werkt samen met dorpsbewoners aan een duurzame toekomst voor hun woning. Een team van energie-coaches, isolatiespecialisten, installatie-experts en ervaringsdeskundigen staat klaar om je te helpen je woning voor te bereiden op een CO2-vrije toekomst: van een energiescan en meting tot oriëntatie op de markt, van advisering over oplossingen tot gezamenlijke inkoop, en van offerte tot uitvoering.

WoonWijzer Heilig Landstichting is van en voor bewoners, die willen verduurzamen maar niet weten waar te beginnen. Maar ook degenen, die al een eind op weg zijn met verduurzaming kunnen terecht voor gericht en specialistisch advies.

Wil je langskomen en producten bekijken en aanraken, kennis maken met onze adviseurs of een eerste afspraak maken met een energie-coach?Dat kan! WoonWijzer Heilig Landstichting is iedere woensdag open van 14:00 – 18:00 uur in de Bosduivel.

WoonWijzer Heilig Landstichting organiseert ook werkgroepen en speciale avonden over specifieke onderwerpen, zoals een eigen energiebedrijf, warmtesystemen, isolatie, ventilatie en om kennis en ervaring te delen met buurtgenoten die hun woning al verduurzaamd hebben. Er zijn dan experts aanwezig om je alles te vertellen over de aanschaf, de terugverdientijd, de verschillende systemen en alle andere vragen.

Wil je het wooncomfort in je huis verbeteren, besparen op je energierekening of slim investeren in je woning. Wat zijn dan de juiste oplossingen en waar kan je het beste mee beginnen?

Wil je je kennis en ervaring met verduurzaming delen met je mede-dorpsbewoners, of lid worden van ons team?

Het WoonWijzer-team

De WoonWijzer Heilig Landstichting is een burgerinitiatief, dat is gestart vanuit de Werkgroep Duurzaamheid. Samen met de gemeente Berg en Dal hebben we een team van externe deskundigen samengesteld, maar ook enkele dorpsgenoten maken als ervaringsdeskundigen deelbit van het team. Het idee is dat de energie-coaches van Heilig Landstichting bemiddelen tussen inwoners die hun woning willen verduurzamen en het team van interne en externe deskundigen.

Maatwerk

Aarzel niet en meld je aan voor een afspraak bij Woonwijzer Heilig Landstichting voor een maatwerk advies! Je kunt er onder andere terecht voor:

  • Bemiddeling en advies: inschakelen van deskundigen,
  • Doorverwijzen naar verkoopkanalen van specifieke apparaten en materialen,
  • Kritische hulp bij analyseren energierekening en gedrag energieleverende bedrijven,
  • Beschikbare producten zoals isolatiematerialen, glas, brochures, en meetapparatuur.

De komende maanden wil WoonWijzer Heilig Landstichting ook andere diensten ontwikkelen, zoals:

  • Meetservice van tocht, warmteverlies en vochtproblemen in huis,
  • Handige apparatuur om je energiegebruik te meten en te controleren (Homewizard, Energy app, Stroommeter).

Ambitie

Samen met de inwoners van Heilig Landstichting willen we  WoonWijzer Heilig Landstichting stap voor stap uitbouwen, zodat die steeds beter aansluit bij wensen, kennis en ervaringen van de inwoners. Wij staat voor:

  • ‘Aardgasvrij in 2050. Dit is onze stip op de horizon’
  • Maar de focus ligt vooral op de korte termijn en op bewezen effectieve maatregelen
  • Meten, isoleren en ventileren.
  • Op de middellange termijn houden we ons ook bezig met energie opwekken, energie delen en warmtenetwerken

Partners

WoonWijzer Heilig Landstichting biedt informatie over:

Ervaringen

  • Spouwmuurisolatie
  • Installatiebedrijven
  • Zonnepanelen
  • Energiebedrijven