ProRail spoorwerkzaamheden: tijdelijke depotlocatie Panovenlaan in juli en augustus

Aannemer Swietelsky Rail Benelux werkt in de zomervakantie van zaterdag 31 juli tot en met zondag 8 augustus aan het spoor in en rondom Nijmegen. Dit is nodig om het spoor in goede conditie te houden.

Tijdelijke depotlocatie Panovenlaan

De aannemer vernieuwt het spoor over een lengte van 700 meter vanaf Station Nijmegen (Tollenstraat) richting Mook (ter hoogte van M. Vasalisstraat). Om het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren, heeft de aannamer afspraken gemaakt met de gemeente over het gebruik van een gedeelte van de groenstrook aan de Panovenlaan. Delen van wissels worden hier met een 450 tons mobiele telescoopkraan op treinen geladen.

Ook gebruikt de aannemer het terrein als tijdelijke overslaglocatie van schoon en oud ballastgrind. Spooronderdelen transporteert hij met wagons vanaf de werklocatie naar de Panovenlaan en ouder spooronderdelen worden vanaf de Panovenlaan per vrachtwagen afgevoerd. Het oude ballastgrind voert de aannemer af vanaf de Panovenlaan via de weg naar de oostkanaalhavens in Nijmegen.

Met name de bewoners aan de Nijmeegsebaan en Sionsweg hebben een brief ontvangen omdat zij het dichtste bij de werklocatie wonen.
De aan- en afvoer van oude en nieuwe ballastgrind rijden circa 10 vrachtauto’s per uur tussen 07.00 uur en 18.00 uur vanaf de Panovenlaan via de Sionsweg over de S100 richting de S104 en de A73 naar de Oostkanaalhavens. (Dit om het centrum van Nijmegen te ontlasten). 

Fietsverkeer zal om het depot worden omgeleid van 12 juli t/m 13 augustus en wordt met borden aangegeven. 

Treinverkeer van en naar Nijmegen: Vervoerders zetten bussen in. Check de reisplanner www.nl

Contact: vragen? Neem contact op met www.prorail.nl/contact of bel 0800 – 7767245 tussen 08.00 uur en 18.30 uur. 

Ga naar https://mijnprorail.prorail.nl

Nadat de werkzaamheden beëindigd zijn op 8 augustus a.s. zal het werkterrein weer aangeplant en hersteld worden.