Presentatie nieuw boek over Piet Gerrits op 14 april

De Stichting Piet Gerrits heeft het genoegen een nieuw boek uit te brengen over Piet Gerrits, de kunstenaar die bekend is van alle beelden, schilderingen en mozaïeken die hij voor de Cenakelkerk en voor het museum en de begraafplaats van de Heilig Land Stichting heeft gemaakt. Het boek geeft een compleet overzicht van zijn werk, van de Heilig Land Stichting en ook van alle kunstwerken die hij realiseerde in kerken en kapellen elders in Nederland en in het Midden Oosten.

U bent van harte uitgenodigd om bij de feestelijke boekpresentatie aanwezig te zijn.

Boek: “Piet Gerrits (1878-1957) Religieus Historieschilder”. 336 pagina’s en 403 afbeeldingen. 

Auteur: dr. Leo Ewals, bekend van het Jac Maris museum en van de boeken die hij heeft gemaakt over kunstenaars uit de regio.

Datum: vrijdag 14 april 2023       Tijdstip: 16.00 uur

Locatie: Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, 6564 BP Heilig Landstichting

In een powerpointpresentatie van ca 25 minuten wordt een indruk gegeven van het boek. Vervolgens worden de eerste twee exemplaren van het boek uitgereikt aan prof. dr. Herwi Rikhof, pastor van de Cenakelkerk, en aan Marisca Gerrits, kleindochter van de kunstenaar. Aansluitend vindt de verkoop van het boek plaats bij de ingang van de kerk. Verkoopprijs 25,00 euro (pinnen niet mogelijk). Napraten kan geschieden in de Piet Gerritszaal, bij de ingang van de begraafplaats, onder het genot van een glaasje.