Presentatie “De Verdwenen Heilig Landstichting”

Donderdag 12 mei door dr. Leo Ewalds, in de Bosduivel; Heilig Landstichting .

Het huidige Museumpark Orientalis is opgericht in 1911 als devotiepark, waarin het leven van Jezus Christus in 3 fasen in beeld werd gebracht.

1. Het verborgen leven ; b Het openbare leven ; c Het lijden.

De ideeën van de drie grondleggers: Priester Arnold Suys, Architect Jan Stuyt en last but not least, beeldend kunstenaar Piet Gerrits,  kregen gestalte in gebouwen, beelden en schilderingen in de periode tussen 1911 en 1957.

Na de dood van Piet Gerrits die als laatste van de  grondleggers overleed, veranderde de visie op wat getoond en verteld moest worden en had er een soort beeldenstorm plaats, waarbij ook prachtige muurschilderingen verdwenen.
Leo Ewalds zal aandacht besteden aan datgene wat verdwenen is en aan dingen die nooit konden worden gerealiseerd.

Donderdag 12 mei; 20.00 uur in de “Bosduivel”, Joanneslaan 4; 6564AG

Heilig Landstichting; .
toegang € 4.00, inclusief koffie of thee.