• Dit event is voorbij.

Outdoor Yoga in Heilig Landstichting

juni 13 @ 09:30 - 10:30

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every week that begins at 09:30 on zaterdag, repeating until 11 juli 2020

- €45,

Outdoor Yoga – Yoga in de buitenlucht in Heilig Landstichting

Beste dorpsgenoten,

Wat is er fijner dan in de buitenlucht met een licht briesje door je haren en met de zonnestralen op je gezicht, je matje uit te rollen en je klaar te maken voor een soms inspannende maar vooral ook ontspannende yoga practice.
Op de achtergrond hoor je het getjirp en gezang van vogels, terwijl je op het veldje op de Josuelaan verschillende yoga-houdingen leert en uitvoert, onder begeleiding van Natalie van Yoga Times.

Vanuit de dorpsvereniging kwam bij mij de vraag of ik, namens Yoga Times, yoga lessen in de buitenlucht zou willen organiseren, met toepassing van de afstand in deze tijden.
Yoga brengt je in contact met je lijf en zorgt voor ruimte en flexibiliteit met aandacht voor de adem, waardoor energie meer kan stromen.

Daarom hebben we een mooi programma opgezet, een serie van 7 yogalessen op zaterdagochtend, van 08.45 uur tot 09,45 en van 10.00 tot 11.uur. En de mogelijkheid om eerst een proefles te volgen op zaterdag 30 mei.

Outdoor Yoga pakket

Serie van 7 Yoga lessen, op de zaterdag van 30 mei tot en met 11 juli.

De eerste les op zaterdag 30 mei is tevens proefles, en kost € 5,-.

Sluit je daarna aan om de rest van de lessen te volgen, dan kost dit € 45,- (voor de 6 volgende lessen).

Het is fijn om alle lessen aan te sluiten, omdat er een opbouw in de serie zit en je hierdoor enige routine opbouwt, maar wil je liever per les beslissen, dan kost de les € 10,- per keer. Dit is alleen mogelijk bij voldoende plek.

We hanteren een maximaal aantal deelnemers van 12 personen per les.

Locatie: Veldje op de Josuelaan

Wanneer: Zaterdagochtend van 09.00 – 10.00 uur en van 10.15 uur tot 11.15 uur.

Data: 30 mei tot en met 11 juli

Wat heb je nodig?

Kleding waarin je makkelijk kunt, een yogamatje, iets warms om aan te trekken bij de eindontspanning (sokken, vest of trui, evt deken)

Bij slecht weer wordt de les afgelast en in overleg opnieuw gepland.

En geen probleem als je nog nooit yoga hebt gedaan of je niet flexibel genoeg voelt. Daar gaat het namelijk zeker niet om. Bij yoga gaat het er niet om hoe ver je in een houding kan, maar veel meer om je bewust te worden van je lijf en te voelen waar je spanning vasthoudt en ook los kan laten.

Dus heb je zin in yoga en wil je ervaren wat yoga voor jou kan betekenen, schrijf je dan snel in voor de proefles op 30 mei via deze website of via een mail aan mij, natalie@yogatimes.nl

Mocht je nog wat meer informatie willen, neem contact op met Natalie, via natalie@yogatimes.nl of 06 51200152.
Website www.yogatimes.nl

Natalie Kramer zal samen met Trudy Wellens (ook woonachtig in Heilig Landstichting) de les begeleiden, zij zijn beiden yogadocenten.
De yoga die zij geven is (dynamische) hatha yoga, eigenlijk de basisvorm van alle yogavormen. Bij hatha yoga is er specifiek aandacht voor het bewegen op het ritme van de ademhaling. Er zal dan ook niet alleen aandacht zijn voor yoga houdingen (asana’s), maar ook voor de adem. We zullen de lessen en de houdingen rustig opbouwen en ook aanpassen zodat iedereen goed mee kan doen.

We hebben heel veel enthousiaste reacties ontvangen en omdat we iedereen de mogelijkheid willen geven ook deel te nemen aan de outdoor yoga practice, hebben we besloten om twee lessen aan te bieden, van 9:00 tot 10:00 uur en van 10:15 – 11:15 uur.

Kom een kwartier tevoren, dan kunnen we rustig voor iedereen een plekje uitzoeken en zorgen dat we de matjes met voldoende ruimte uit elkaar kunnen leggen.
Het is belangrijk om de RIVM regels te volgen en bij koorts of andere klachten niet te komen (stuur ons dan even een berichtje via mail of app), verder vooraf je handen goed te wassen met zeep en de afstandsregels van 1,5 meter goed aan te houden.
Er is voldoende ruimte, dus we verwachten hier geen problemen, maar laten we hier met zijn allen goed op letten.

Nog even de gegevens op een rij:

Locatie: Veldje op de Josuelaan
Wanneer: Zaterdag 30 mei van 9:00 tot 10:00 uur, zorg dat je iets eerder aanwezig bent (rond 8:45 uur).
Kleding: Makkelijke kleding waarin je soepel kunt bewegen (liefst niet te wijd)
Meenemen: Yoga matje, iets warms bij de eindontspanning (sokken, vest of trui, evt dekentje). Als je het fijn vindt, kun je ook flesje water meenemen.

Omdat we in de buitenlucht zijn, zijn we natuurlijk afhankelijk van het weer. In principe besluiten we vrijdagavond voor 20:00 uur of de les de volgende ochtend door kan gaan. We zullen dit via mail of app aan je communiceren, vind je het handig via app, stuur dan je 06-nummer even naar me toe (via 06 51200152).
In het geval dat we de les af moeten zeggen, zullen we de lessenserie een week doorschuiven.

Kosten voor deze les zijn € 5,- (proefles).
Besluit je na deze les mee te doen met de lessenserie tot en met 11 juli dan kost dit € 45,- (voor de 6 volgende lessen). Het is fijn om alle lessen aan te sluiten, omdat er een opbouw in de serie zit en je hierdoor enige routine opbouwt, maar wil je liever af en toe een losse les aansluiten, dan kan dit – bij voldoende plek – voor € 10,- per keer.
Het geld kun je zaterdag contant meenemen, of overschrijven naar IBAN NL42INGB0003148175 of via een tikkie.

We kijken er naar uit!

Trudy & Natalie