• Dit event is voorbij.

Burendag Heilig Landstichting

september 28 @ 11:00 - 19:00

Burendag in Heilig Landstichting op 28 september 2019

‘Ingebruikname van ons verbouwde dorpshuis’

Eind september is er weer een nieuwe Burendag. Op deze Burendag wordt ook het verbouwde dorpshuis geopend en dat wilt u niet missen. Samen met het bestuur van het Zaaltje nodigen wij het hele dorp van harte uit deel te nemen. Doe mee met Burendag!! Dit is het programma:

11.00 – 11.45 uur: Ingebruikname dorpshuis

Op deze Burendag wordt ons verbouwde dorpshuis in gebruik genomen. De naam van het verbouwde dorpshuis wordt bekend gemaakt en de winnaar van de prijsvraag geeft het start schot van de ingebruikname. De officiële opening wordt nog even uitgesteld tot ook de buitenwerkzaamheden zijn afgerond. Door de verbouwing zijn het Zaaltje en het Bosduiveltje samengevoegd tot eén nieuw dorpshuis.

12.15-13.15 uur: De dorpsagenda

Uit het dorpsonderzoek van 2018 kwam naar voren dat het dorpshuis belangrijk is voor u. Ook de volgende vijf thema’s sprongen er uit: Duurzaamheid, Vrijwilligersnetwerk, Jong, Veiligheid en Bewegen. Wat we hiervoor gaan doen lichten we toe in korte pitches. Dit noemen we de dorpsagenda, die we de wethouder aanbieden.

Net als twee jaar geleden is de Burendag de start van een vegetarische week in ons dorp (28 sept. t/m 4 okt.). De deelnemers krijgen een vegetarisch kookboekje met recept voor elke dag ‘en een boodschappenlijst van alle ingrediënten die nodig zijn om de gerechten te kunnen klaarmaken. Doe mee en maak het verschil!

Gerard Titulaer (Gebiedscoöperatie Oregional) vertelt ons over over Klimaatneutraal Eten van boeren en tuinders uit de regio. Hoe pakken we dit aan? Hij maakt duidelijk hoe we dit kunnen doen en waarom.

13.15-15.00: ‘DOE BLOK’ – BURENDAG

We hebben 1000 bloembollen ingekocht. Hiermee breiden we het ‘bijenlint’ dat vorig jaar is aangelegd door het dorp verder uit. We gaan aan de slag met de tuin van het dorpshuis: wie helpt mee?
We hebben veel handen en handjes nodig!! Verzamelen bij het Dorpshuis om 13.15 uur.

15.00 – 17.00 uur: SPORT EN SPEL

Na al dit harde werken is het tijd voor gezelligheid in het dorpshuis. Neem je leukste gezelschapsspel mee of doe mee aan de LEGO bouwcompetitie. Meld je aan!

Ook verzamelen we de wensen en ideeën voor het gebruik van het dorpshuis op een ‘moodboard’: heb je suggesties voor cursussen of activiteiten, of wil je die zelf organiseren in het dorpshuis: je ideeën zijn van harte welkom.

GROOT DORPSBUFFET

Om 17.00 uur start het traditionele jaarlijkse dorpsbuffet. We vragen de deelnemers aan het buffet om hun lekkerste gerecht mee te nemen (salade, quiche, kaas, fruit, dessert etc.). Burendag is de eerste dag van de vegetarische week, waar vorige keer veel mensen aan meededen. Daarom bij voorkeur uw gerecht zonder vlees of vis. Wij zorgen voor heerlijke lasagne, brood en sauzen!

Dit buffet bieden we de leden van de Dorpsvereniging aan.  Niet leden €5,- pp. Drankjes eigen rekening.

Datum:
september 28