De Dorpsvereniging Heilig Landstichting komt op Burendag, zaterdag 26 september, naar u toe!

Zoals aangekondigd is Burendag dit jaar anders dan we de afgelopen jaren gewend waren. Het dorpsbuffet kan helaas niet doorgaan.

Toch willen we deze bijzondere dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Tussen 10.00 uur en 13.00 uur komen we bij u in de straat langs met een heerlijk kopje verse KOFFIE en iets lekkers erbij, u aangeboden door het bestuur van de Dorpsvereniging. Deze ‘Tour de Heilig Landstichting’ is een hele karavaan!

  • Huis aan huis verkoop pakketjes met krokusbolletjes. Wilt u meedoen door het bijenlint uit te breiden naar uw eigen tuin? Dat kan! De werkgroep Duurzaamheid verkoopt bolletjes, zodat de eerste hommels in het vroege voorjaar kunnen gaan snoepen. Deze verkoop vindt plaats tijdens de Tour door ons dorp.
  • Verkoop Nestkastjes bouwpakketten: We hebben Werkenrode bereid gevonden om deze pakketjes voor u samen te stellen. Ook voor onze jongere dorpsgenoten superleuk om deze vogelhuisjes te bouwen!
  • Uitreiken kookboekjes voor de derde vegetarische week in ons dorp (26 september t/m 2 oktober 2020).

 Om 13.00 uur breiden we het BIJENLINT in ons dorp verder uit: meldt u aan!! We gaan aan de slag bij de Bosduivel en in de Pauluslaan in kleine groepjes (aantal deelnemers maximaal 16). Vergeet u niet een schop en/of klein schepje mee te nemen!

En….. van 13.00 uur tot 15.00 uur kunnen de kinderen in het speeltuintje een LEKKER IJSJE halen, aangeboden door de Dorpsvereniging! Op onderstaand strookje kunt u naam en adres invullen, alsook het aantal kinderen.

Toelichting vegetarische week: we zijn nog aan het proberen om ingrediëntenpakketten te laten samenstellen voor de verse producten die nodig zijn voor de recepten van de Vegaweek. Iedereen die zich aanmeldt heeft de mogelijkheid om zelf boodschappen te doen of (als het lukt) in te schrijven voor een pakket.

Meldt u in alle gevallen gewoon aan. U  ontvangt van ons later de keuzemogelijkheid voor wel/geen ingrediëntenpakket en dan laten we u ook weten wat de kosten zullen zijn.

Ook als u al vegetariër bent vinden we het geweldig als u meedoet met ons heerlijke weekmenu. Natuurlijk kunt u ook meedoen met ‘eigen’ vegetarische recepten.

Wilt u meedoen? Meldt u dan aan bij dorpsvereniging@gmail.com

Ik wil  … pakketjes bloembollen à € 2,50 voor 25 bolletjes

Ik wil  … bouwpakketten vogelhuisjes à € 8

Ik doe mee met de vegetarische week (zie de laatste Oorschelp)

Op deze manier hopen wij u toch nog een beetje Burendaggevoel te geven met de bijbehorende verbondenheid met elkaar!

Vriendelijke groet,

Bestuur Dorpsvereniging en Werkgroep Duurzaamheid