Corona-update: social distancing betekent niet minder sociaal ! Initiatieven dorpsbewoners

Beste dorpsbewoners,

Na de persconferentie van zondag 15 maart, om 17.00 uur is duidelijk geworden dat er verdergaande maatregelen zijn genomen. Deze maatregelen hebben ten doel het fysieke sociale verkeer zoveel mogelijk te beperken, om zo de verspreiding van het Corona virus te remmen.  Door de verspreiding te vertragen, proberen we als samenleving de druk op onze medische voorzieningen zoveel mogelijk te ontlasten.

Fysieke sociale beperking betekent niet ‘minder sociaal’ en dat blijkt ook uit de reacties die de dorpsvereniging heeft ontvangen. Met deze extra editie van het Oorbelletje willen we alle dorpsbewoners een hart onder de riem steken en u attenderen op de mogelijkheden voor sociaal contact in deze bijzondere tijd.

Heeft u een vraag of een opmerking? Aarzel niet om contact op te nemen met uw straatcontactpersoon of om een mailtje te sturen naar dorpsvereniging@gmail.com. Uw bericht wordt terstond gelezen en opgepakt.

Tom Smit
Voorzitter Dorpsvereniging Heilig Landstichting

Digitale oppascentrale                                                                      

Veel ouders die werkzaam zijn in de zgn. vitale sectoren hebben de afgelopen week al maatregelen getroffen voor de opvang van hun kinderen in geval van schoolsluiting. Evenwel kan het voorkomen dat ouders toch écht om opvang verlegen zitten. In dat geval kan onze Oppascentrale een uitkomst zijn.  De Oppascentrale brengt vraag en aanbod van oppas aan huis bij elkaar.  U kunt zich daar aanmelden om bij gezinnen in ons dorp te komen oppassen wanneer ouders naar hun werk moeten. Of wanneer u oppas nodig heeft. Op de website staat ook een beslisboom om te bepalen of het verstandig is dat u oppas bent.

 

Apotheek- & Boodschappendienst of hondenuitlaatservice

Vooral voor mensen met een kwetsbare gezondheid geldt het advies om fysiek sociaal verkeer tot een absoluut te mijden. Om u hierin te ondersteunen, kan u via uw straatcontactpersoon of via dorpsvereniging@gmail.com aangeven welke boodschappen u nodig heeft. Dit geldt ook voor medicatie of andere noodzakelijke zaken waarvoor u normaliter de deur uit moet. Ook uw hond kan voor u uitgelaten worden, om maar wat te noemen. Schroom niet om contact op te nemen! We zijn er voor elkaar en ook voor u!

Behoefte aan een praatje?

De dagen kunnen best lang zijn als je geen bezoek wil of mag ontvangen. Dorpsbewoners staan voor u klaar om gezellig even bij te praten via de telefoon of via het raam. Laat het ons weten op dorpsvereniging@gmail.com dan geven wij uw telefoonnummer door aan een contactpersoon of iemand van de dorpsvereniging.

Wilt u ook helpen?

Van een aantal dorpsgenoten heeft de dorpsvereniging een warm aanbod voor hulp ontvangen. Wilt u ook wat voor uw buurtgenoten betekenen? Of heeft u een leuk idee voor de jeugd om te doen, rekening houdend met de kaders vanuit de overheid? Laat het ons weten via dorpsvereniging@gmail.com , zodat we samen kunnen kijken naar de uitvoering ervan!