MeerBomen.nu: 12 februari

Overal in onze tuinen komen zaailingen op van bomen en struiken. Die kunnen op de composthoop of in de groenbak, maar er is een betere bestemming!

De organisatie MeerBomenNu stelt zich ten doel om in heel Nederland zaailingen in te zamelen en te herplanten in tuinen, op erven, in voedselbossen, of op “lege” open plekken in het landschap.

Hun doel: “1 miljoen bomen planten” is al bereikt. Wij kunnen meehelpen aan het 2e miljoen door zaailingen van inheemse soorten uit onze eigen tuin te doneren. De zaailingen moeten 50 tot max 200 cm hoog zijn. Dan zijn ze circa 3 tot 4 jaar oud. Kijk voor meer details op de website www.meerbomen.nu

Op zaterdag 12 februari kun je tussen 13.00-15.00 uur zaailingen uit je eigen tuin naar de bosparkeerplaats bij Hotel Erica brengen. Daar staat een banner van MeerBomenNu om de locatie aan te duiden. Vrijwilligers van MeerBomenNu zullen de zaailingen in ontvangst te nemen.

Leuk detail: het is niet alleen een bréngdag, je kunt ook zaailingen halen voor in je eigen tuin.

Wat het vervoer betreft: we kunnen onze krachten bundelen. Als je alleen zaailingen wilt meegeven, of je hebt nog vragen laat dat dan hier even weten.

Op naar een groen 2022!

Helen van der Ven, namens de werkgroep Duurzaamheid