12 April: Bloesemtocht in park Lingezegen

Park Lingezegen is het landschapspark tussen Arnhem, Elst en Nijmegen, een groene long van 1700 ha (vgl. Amsterdamse Bos 935 ha en Goffertpark 83 ha), waar oude natuur bewaard is gebleven en nieuwe natuur kansen krijgt.

We wandelen door de Woerdt, waar de fruitboomgaarden beginnen uit te lopen en waar o.a. de sleedoorn en de wilde kers al in volle bloei staan. Langs de Bemmelse Zeeg horen we de Groene Specht lachen en zien we de knaag- en sleepsporen van bevers. Overal verdwijnen de wissels van ree en das het struikgewas in. En we lopen een stukje van de postweg uit 1400, nog steeds omzoomd door eeuwenoude knotwilgen.

In het oude dorp Ressen zijn verrassend veel Rijksmonumenten bewaard gebleven, zoals de N.H. Kerk, het brandspuithuisje en boerderij de Woerdt. Kortom, een gevarieerde wandeling.

We vertrekken op 12 april om 9.30 uur vanaf dorpshuis De Bosduivel. Wie rechtstreeks naar het beginpunt van de wandeling wil gaan moet om 10.00 uur bij  Landwinkel de Woerdt, Woerdsestraat 4, in Ressen zijn.

Voor inlichtingen: Helen van der Ven, helenvanderven@gmail.com

Deze wandeling is onderdeel van het programma van Wandelgroep het Bosduiveltje