De Dorpsbieb

De bibliotheek Heilig Landstichting is een kleinschalige, laagdrempelige en kostenloze bibliotheek voor en door de bewoners van de Heilig Landstichting op basis van saamhorigheid en onderling vertrouwen.

De bewoners kunnen boeken doneren en boeken lenen. Deze boeken staan in de boekenkasten in het café-gedeelte van ‘t Zaaltje. Hieronder de spelregels.

Boeken doneren

• Om welke boeken gaat het:
    • De boeken zijn interessant voor een breed publiek.
    • De boeken zijn in goede staat.
    • Romans, fictie en non-fictie boeken, (auto)biografieën
    • Geen vakliteratuur
    • Studieboeken, voor zover interessant voor een breed publiek
    • Boeken over dorp, stad en streek
    • Kinderboeken (t/m de basisschool)
  • Indien u grotere hoeveelheden boeken wilt doneren, neem dan tevoren contact met ons op. Zie bij ‘Contact’.
  • Gaat het om een  paar boeken, zet deze dan in de boekenkast in het vak ‘Nieuw Gedoneerde Boeken’.
  • Gedoneerde boeken worden eigendom van de Dorpsvereniging Heilig Landstichting. Er komt een stempel van de dorpsvereniging in.

Boeken lenen

• Tijdens de openingstijden kunt u boeken uitzoeken.
  • Schrijf uw naam, titel van het boek en uitleendatum in het schrift.
  • Lees met veel plezier het boek en breng het terug.
  • De uitleen is op basis van vertrouwen. Er is geen tevoren vastgestelde inleverdatum en geen controle- of boetesysteem.

Openingstijden

Elke dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur en elke vrijdagmiddag tussen 14:30 en 16:30 uur is het Zaaltje open. Ook tijdens de Zondagborrel, meestal op de laatste zondag van de maand, is de bibliotheek toegankelijk.

Margreet Mooren-Bartijn E: mbartijn@gmail.com of T: 024-3602438