Gepubliceerd burendag

Published on september 13th, 2017 | by Philip

BURENDAG / DORPS BBQ in HLS op 24 September

Burendag in Heilig Landstichting

In het weekend van 23-24 september viert heel Nederland  Burendag. In Heilig Landstichting zijn we allemaal buren van elkaar en daarom nodigt het bestuur van de Dorpsvereniging iedereen van harte uit Burendag te komen vieren op zondag 24 september.

Het was een wens van de kinderen om op het veldje aan de Josuélaan in plaats van de huidige palen voetbaldoeltjes te krijgen met een achterkant. Met medewerking van het Oranjefonds en de Gemeente Berg en Dal kunnen we dit leuke initiatief samen met de jongeren realiseren. We beginnen Burendag dan ook met het onthullen van de nieuwe doeltjes en een voetbaltoernooi voor de jeugd.

Voetbaltoernooi van 14.30-16.30 uur op het veldje aan de Josuélaan

Alle kinderen en jongeren uit ons dorp kunnen zich hiervoor aanmelden via bovenstaand mailadres! Graag naam en leeftijd vermelden! Onze jongerenwerker van de gemeente zal dit toernooi begeleiden. Op het veldje maken we er een feestje van, er is een springkussen en we zorgen voor koffie, thee, fris en lekkers. Iedereen is welkom!!

Barbecue in en bij ‘t Zaaltje

Om 17.00 uur start de traditionele jaarlijkse dorpsbarbecue. De Dorpsvereniging zorgt voor alles wat op de grill gaat, heerlijke spiesen, maïskolven, tempé, vegetarische worstjes en ook voor brood en sauzen. Net als in voorgaande jaren vragen we de deelnemers hun lekkerste salade, quiche, fruit, taart, dessert mee te nemen voor het vegetarische buffet. De dorpsbarbecue is ieder jaar één van de hoogtepunten in ons dorp; vorig jaar was het heel gezellig en druk. De barbecue is tevens het startschot voor de vegetarische week, opgezet door de werkgroep duurzaamheid. In dat kader zal de barbecue VEGETARISCH zijn. De werkgroep zal ons tijdens de barbecue meer vertellen over het verschil dat we gaan maken door deze week geen vlees of vis te eten.

Komt allen en neem ook uw vrienden, buren en vooral de kinderen mee!

Voor de barbecue (exclusief drankjes) vragen we per huishouden een bijdrage van € 5,-  voor leden en € 10,- voor niet-leden. Ook bij slecht weer gaat het door.

Vegetarische week: Wat hebben lekker eten en minder CO2 uitstoot met elkaar gemeen?

De werkgroep duurzaamheid daagt u uit om mee te doen aan de vegetarische week in ons dorp van 24  t/m 30 september. U zult versteld staan van de bijdrage die we als dorp aan duurzaamheid kunnen leveren. Om deelname heel makkelijk te maken heeft de werkgroep duurzaamheid HLS een vegetarisch receptenboekje samengesteld. Dit ligt voor u klaar! En om het nóg gemakkelijker te maken zijn we in gesprek met de Buurtmarkt in Breedeweg om voor al deze recepten  ‘een HLS groentepakket’ te laten leveren, een soort ‘Hello Fresh’.  Hoe makkelijk is dat? Nadere informatie volgt dinsdag 12 september. Deelname kan ook zonder pakket.
Wij hopen natuurlijk op zoveel mogelijk deelnemende dorpsgenoten. Zegt het voort!

================================================================================
Voor al deze activiteiten kunt u zich aanmelden tot zondag 17 september. We horen bij elke activiteit graag met hoeveel mensen u deelneemt.

Ik/wij willen deelnemen aan (svp aankruisen waar u aan deelneemt).:

0 het voetbaltoernooi met ………(aantal) kinderen in de leeftijd van …, .. , .. jaar

0 de barbecue met … personen en ik neem mee …………………….. voor het buffet

0 de vegetarische week met …….. (aantal) personen (ik beslis later over het HLS groentepakket ).

Naam:……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Adres:……………………………………………………………………………………………………………………………………..